Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί φώναζαν «ΑΝΑΞΙΟΣ» στον Μητροπολίτη Σύρου; Μόνο για τις παρεμβάσεις στο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας ή και εξαιτίας των απαράδεκτων οικουμενιστικών του ολισθημάτων;

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια στην Παναγία Μεγαλόχαρη της Τήνου, η Ιερά Σύνοδος σε ανακοινωθέν της καλύπτει πλήρως τις ενέργειες του Μητροπολίτη, φτάνοντας σε σημείο να υποννοήσει ότι «τα επεισόδια υποκινήθηκαν από Καθολικούς»!!! Πρόκειται ασφαλώς για βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης μας, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως ο κ. Δωρόθεος όχι απλά δεν έχει...πόλεμο με τους Καθολικούς της περιοχής, αλλά αντίθετα τους αποκαλεί συνεχώς «αδελφούς» του, παρίσταται σε «χειροτονίες» τους βροντοφωνάζοντας «ΑΞΙΟΣ» σε παπικούς «αρχιεπισκόπους» κλπ!

Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί ο λαός αποκάλεσε ΑΝΑΞΙΟ τον Επίσκοπο Σύρου; Μονάχα εξαιτίας των παρεμβάσεών του (σε συνεργασία με κυβερνητικούς βουλευτές) στο καθεστώς του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας; Ή μήπως οι πραγματικές αιτίες είναι πολύ βαθύτερες;

Καταρχήν, αν όσοι φώναζαν εναντίον του κ. Δωροθέου ήταν άπιστοι, αλλόθρησκοι ή αντίχριστοι, σίγουρα δεν θα τον αποκαλούσαν «Ανάξιο»! Ο εν λόγω χαρακτηρισμός - που θεωρείται και είναι από τις χειρότερες προσβολές για έναν Ιερωμένο - δεν χρησιμοποιείται ούτε από Καθολικούς, ούτε από αθέους, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!

Επίσης, ξαναβλέποντας προσεκτικά τα βίντεο των επεισοδίων, ακούσαμε πολλούς να λένε στον Μητροπολίτη «Αρκετά σε ανεχτήκαμε»!!! Τι να εννοούν άραγε; Μονάχα το θέμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας ή τα συνεχή οικουμενιστικά του ανοίγματα, με τα οποία κατασκανδαλίζει τον Πιστό Λαό;

Δείτε πώς περιγράφει αναγνώστης την απαράδεκτη και ουδόλως Ορθόδοξη συμπεριφορά του τοπικού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου:

Mήπως το ΑΝΑΞΙΟΣ είναι και για την συστηματική προσπάθειά του να εξουνιτίσει την Μητρόπολη;
 
Πρόσφατα μάλιστα, στις 02/07/2014, συμμετείσχε στὴν χειροτονία τοῦ αἱρετικοῦ παπικοῦ ἐπισκόπου Πέτρου! 

 
Ἐκφώνησε λόγο γιὰ τὴν εὐόδωση τοῦ ἔργου τοῦ παπικοῦ ἐπισκόπου, ποὺ δὲν εἶναι ἄλλος ἀπὸ τὸν ἐκλατινισμὸ τῶν Ὀρθοδόξων· φώναξε «ἄξιος» (φρῖξον Ἥλιε!) καὶ πρόσφερε παπικὴ μίτρα στὸν αἱρετικό ἐπίσκοπο καὶ ἐπὶ πλέον (ὤ τῆς μεγίστης πλάνης) εἶπε μεταξὺ ἄλλων καὶ τὰ ἑξῆς: Μαζί «εἰς τό τίμιον πρόσωπόν σας ἀνεγνωρίσαμεν καί ἀναγνωρίζομεν ἕνα ἀδελφόν ἀπό καρδίας, μέ τόν ὁποῖον μᾶς συνδέουν ἄριστοι καί ἀδιάπτωτοι δεσμοί κοινῆς καί ἀδελφικῆς συνοδοιπορίας»! 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ (και ειδικά από το 8.20 και μετά): 





Στη Μητρόπολη Σύρου (όπως και σε πολλά άλλα μέρη) εδῶ καὶ δεκαετίες γίνονται μικτοὶ γάμοι, χρόνια τώρα οἱ βαπτίσεις ἀντικαταστάθηκαν μὲ τὸ χρίσμα, ἡ Θ.Κοινωνία τῶν Ὀρθοδόξων μεταδίδεται στοὺς Παπικούς καὶ παράλληλα οἱ δικοί μας κοινωνοῦν» τὴν “ὄστια” ἀπὸ τοὺς παπικούς και παρόλα αὐτά, ἐπικρατεῖ «ἄκρα τοῦ τάφου σιωπή», από τους υπόλοιπους Επισκόπους-Ιερείς, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αρχιμανδρίτου Ευθύμιου Χαραλαμπίδη που πρόσφατα αποτειχίστηκε από τον αιρετίζοντα Επίσκοπο Σύρου.


Ο άξιος συγχαρητηρίων Αρχιμανδρίτης βρίσκεται στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου, που έχει την εικόνα της Παναγίας Μυροβλίτισσσας κι είχα την ευλογία να επισκεφτώ φέτος….η ευωδία από το μύρο απλωνότανε σ΄όλο το βουνό, όπως την αντιλήφθηκαν κι άλλοι προσκηνυτές πολύ πριν φτάσουνε στην Ι.Μονή (αυτό για όσους λένε διάφορα για τα θαύματα…).

 
Παναγία Μυροβλίτισσσα βοήθησόν μας...!

 πηγή:hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε