Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος

Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος (1)
Ο φωτογράφος Martin Rietze βάζει τον εαυτό του σε πολύ επικίνδυνες για την ζωή του καταστάσεις προκειμένου να τραβήξει εκπληκτικές λήψεις από εκρήξεις ηφαιστείων, οι οποίες συνοδεύονται από αστραπές.
Περικυκλωμένος από δηλητηριώδη αέρια και λάβα που αναβράζει, πρόσφατα φωτογράφησε το ηφαίστειο Sakurajima στην Ιαπωνία. Η NASA επέλεξε την λήψη του, η οποία έγινε τον Ιανουάριο, ως Αστρονομική φωτογραφία της ημέρας για τις 11 Μαρτίου του 2013.

Αν και οι αστραπές συμβαίνουν κάθε 40 δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του πλανήτη, ακόμα και η NASA δεν είναι απολύτως σίγουρη για ποιο λόγο δημιουργούνται αστραπές σε μια ηφαιστειακή έκρηξη:
«Μια υπόθεση υποστηρίζει ότι οι εκτοξευόμενες φυσαλίδες από το μάγμα ή η ηφαιστειακή τέφρα είναι ηλεκτρικά φορτισμένες και από την κίνηση τους προκαλείται αυτό το φαινόμενο. Άλλα ηφαιστειακά επεισόδια με αστραπές μπορεί να εξηγηθούν με συγκρούσεις που προκαλούν φορτίσεις στην ηφαιστειακή σκόνη».
Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος (2)
Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος (3)
Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος (4)
Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος (5)
Φωτογραφίες ηφαιστειακής έκρηξης προκαλούν δέος (6)


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε