Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οργανωμένα κάμπινγκ: Φυσική… πολυτέλεια


Γράφει η Ηρώ Κουνάδη

Σίγουρα, όταν μιλάμε για κάμπινγκ, το ελεύθερο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να κάνετε διακοπές δύο εβδομάδων χωρίς budget, με πιτσιρίκια που βαριούνται εύκολα, και χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθείτε ορισμένες βασικές παροχές υγιεινής; Ή αν είστε κοινωνικοί τύποι, και θέλετε μεν διακοπές στη φύση, αλλά όχι και να απομονωθείτε με το έτερον ήμισυ "μόνοι πάνω στη γη"; Ή αν απλά τρομάξατε από την πρόσφατη υπενθύμιση των ποινών που επισύρει το ελεύθερο κάμπινγκ και δε θέλετε να το ρισκάρετε; Η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι μία: οργανωμένο κάμπινγκ. Αν η φράση και μόνο σας φέρνει στο μυαλό νέο-χίπικους καταυλισμούς με βρώμικες τουαλέτες και ολονύχτια πάρτι που δε θα σας αφήνουν να κοιμηθείτε, έχουμε έντεκα διευθύνσεις που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε. Είτε αναζητάτε ονειρεμένες –αλλά οικονομικές– διακοπές δίπλα στο κύμα, είτε family friendly διακοπές, είτε νεανικό vibe και παρεΐστικο κλίμα, τα κάμπινγκ που ακολουθούν υπόσχονται μια θέση… στην καλύτερη καλοκαιρινή σκιά.

Για βουτιές

Υπάρχει σημαντικότερο κριτήριο για ένα κάμπινγκ από το να... βρέχει τα πόδια του σε μια ονειρική παραλία; Όσοι απάντησαν «ναι», σκεπτόμενοι τις παροχές για τα πιτσιρίκια ή την ατμόσφαιρα πάρτι, μπορούν να προχωρήσουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες. Όσοι σκεφτήκατε «καλή παραλία να ’χεις, κι όλα τα άλλα βρίσκονται» βρίσκεστε στη σωστή παράγραφο.

Ελαφόνησος: Simos Camping. Χρειάζεστε συστάσεις; Έχουμε και λέμε: απέραντη αμμουδιά σε τόνους τόσο ανοιχτόχρωμους που αγγίζουν το λευκό, χωρισμένη στα δύο από μια στενή λωρίδα γης η οποία καταλήγει σε ένα λιλιπούτειο νησάκι, νερά στην απόχρωση του τιρκουάζ όπου το Ιόνιο συναντά τον Ινδικό Ωκεανό, κι αμμόλοφοι στο πίσω μέρος για το extra touch εξωτισμού. Πάνω σε αυτήν την παραλία, βρίσκεται ένα από τα δημοφιλέστερα, καθαρότερα και πιο άρτια οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδας. Οι τιμές σε εστιατόριο και μπαρ είναι τσιμπημένες, τον Αύγουστο γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά τέτοια παραλία πού θα ξαναβρείτε; Οι τιμές για τον Αύγουστο είναι 8€ το άτομο κι άλλα 8€ για τη μικρή σκηνή. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ.


Φοινικούντα, Μεσσηνία: Camping Finikes. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα μόνο πράγμα που αγαπάμε στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, αυτό θα ήταν οι παραλίες της: το ανυπέρβλητο τιρκουάζ του Ιονίου στα νερά, και οι απέραντες, χρυσαφένιες αμμουδιές της. Επάνω σε μια τέτοια βρίσκεται το κάμπινγκ Φοινικιές, στις παροχές του οποίου περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, εστιατόριο και café bar. Στα συν η καθαριότητά του, στα πλην ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη σκιά –κάντε κρατήσεις έγκαιρα. Οι τιμές, από τις καλύτερες της αγοράς, είναι 6€ το άτομο, 3,50€ για το κάθε παιδί και 4,50€ για τη μικρή σκηνή.

Σύβοτα: Ναυτίλος Κάμπινγκ, στο 2ο χιλιόμετρο Πλαταριάς - Συβότων. Θυμάστε εκείνες τις αφίσες του Υπουργείου Τουρισμού που, πριν από δύο χρόνια, έκαναν λόγο για τις «παραλίες της Καραϊβικής στα Σύβοτα»; Σε μία από αυτές βρίσκεται ο καταπράσινος Ναυτίλος, κτισμένος αμφιθεατρικά σε επίπεδα, το χαμηλότερο εκ των οποίων καταλήγει σε λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδο beach volley, δωρεάν Wi-Fi και beach bar είναι μερικές από τις παροχές του. Ικανοποιητικό και από άποψη καθαριότητας, με μοναδικό μείον το μενού του εστιατορίου, που δε μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι τιμές για τον Αύγουστο είναι 8€ το άτομο συν 4,5€ για τη σκηνή.

Για γνωριμίες

Για εσάς που το κάμπινγκ αποτελεί πρωτίστως αφορμή για socializing, και θα θυσιάζατε άνετα lux παροχές όπως οι πισίνες και τα πέντε διαφορετικά εστιατόρια για λίγη παρεΐστικη ατμόσφαιρα, και μερικές βραδιές με κιθάρες έξω από τις σκηνές, τα παρακάτω κάμπινγκ εγγυώνται ένα μεγάλο, κοινωνικό καλοκαίρι.

Αιγιάλη, Αμοργός: Aegiali Camping. Δύσκολο στοίχημα, αποκλειστικά για τους λάτρεις του είδους σχεδόν-ελεύθερο-με-καλή-παρέα, οι οποίοι θα χρειαστεί να έχουν την τύχη με το μέρος τους, για να βρουν σκιά είτε κάτω από δέντρα είτε στα ψάθινα υπόστεγα για να στήσουν σκηνή. Αν η κοσμοσυρροή δεν σας πτοεί, τα ολοήμερα πάρτι το δυνατό σημείο αυτού του κάμπινγκ και η παραλία της Αιγιάλης είναι μία από τις ομορφότερες του νησιού. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα low budget, στα 5€ η διανυκτέρευση ανά ενήλικα, συν 2,90€ για τη μικρή σκηνή. prices-gr.htm

Αντίπαρος: Camping Antiparos. Όσο πιο κοντά στο ελεύθερο κάμπινγκ μπορεί να φτάσει ένα οργανωμένο, το κάμπινγκ της Αντίπαρου κρατά εδώ και χρόνια τα σκήπτρα της πιο παρεΐστικης ατμόσφαιρας –ίσως και της πιο «χύμα» φιλοσοφίας. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως υστερεί σε καθαριότητα –κάθε άλλο– ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι επαρκέστατες: περιλαμβάνουν mini market, self service εστιατόριο και άφθονη σκιά από δέντρα.

Σημειώστε πως οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι από μπαμπού προσφέρουν περισσότερη απομόνωση και ησυχία, για την περίπτωση που δεν είστε φαν των ολοήμερων και ολονύχτιων πάρτι. Μια πανέμορφη παραλία συμπληρώνει το σκηνικό, ενώ η μουσικόφιλη διάθεσή του είναι ένα από τα μεγάλα συν: τα βράδια, διοργανώνονται πολύ συχνά αυτοσχέδια live. Οι τιμές από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Αύγουστο είναι 7€ ανά ενήλικα συν 4€ για τη σκηνή. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να νοικιάσετε σκηνή προς 5€ αν βαριέστε να κουβαλήσετε τη δική σας.


Σιθωνία, Χαλκιδική: Αρμενιστής. Λιγότερο «χύμα» από τα δύο προηγούμενα, αλλά τόσο διάσημος όσο χρειάζεται ώστε να μαζεύει πλήθη κόσμου, ο Αρμενιστής είναι “the place to be” για κάθε 20something που θέλει να διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του. Είναι, επίσης, ένα από τα λίγα οργανωμένα κάμπινγκ που τα έχουν όλα: και συγκλονιστική παραλία, και θερινό κινηματογράφο, και φεστιβάλ να τρέχουν όλο το καλοκαίρι, και καλό φαγητό στο εστιατόριο, και γήπεδα, και water sports, και όσα άλλα περιμένετε… και μερικά ακόμη. Οι τιμές ανέρχονται στα 7,20€ το άτομο, συν 7,30€ για τη μικρή θέση της σκηνής.

Σέριφος: Coralli Camping, στα Λιβαδάκια, επάνω σε μια πανέμορφη παραλία. Στα δυνατά χαρτιά του περιλαμβάνονται οι πεντακάθαρες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, το δωρεάν πρόσβαση στο internet, οι μουσικόφιλες διαθέσεις –upbeat μουσική παίζει σχεδόν όλη μέρα– και το νεανικό vibe που μεταφράζεται σε ολοήμερα parties, αλλά και αρκετή αυγουστιάτικη κοσμοσυρροή. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι 7€ το άτομο συν 6€ για τη σκηνή.

Για family fun


Καλές οι παραλίες και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, αλλά κάπως πρέπει να απασχολήσετε και τα πιτσιρίκια, που μετά την δέκατη βουτιά (υποψιάζεστε πως) θα αρχίσουν να παραπονιούνται ότι βαρέθηκαν. Για εσάς που σχεδιάζετε φέτος τις πρώτες (ή τις νιοστές) οικογενειακές διακοπές σε κάμπινγκ, βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις για όλη την οικογένεια, και μάλιστα σε «στεριανούς» προορισμούς, για να εξοικονομήσετε τα έξοδα των ακτοπλοϊκών.


Βόρεια Εύβοια: Club Αγία Άννα. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κάμπινγκ για οικογένειες, και όχι άδικα. Βρίσκεται επάνω στην ομώνυμη, τεράστια παραλία, απέχει μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, πλαισιώνεται από πευκόφυτο δάσος, και παρέχει πλήθος δραστηριότητες που θα γεμίσουν τις μέρες των μικρών: τι αθλητισμός, τι δημιουργικές δραστηριότητες, τι πάρτι, τι παιχνίδια, τι εκδρομές, τι karaoke nights… Τόσα που δε θα τα προλαβαίνουν όλα.

Αν βαριέστε να στήνετε σκηνή, υπάρχουν και έτοιμες στημένες, αλλά και δωμάτια και bungalows. Όσο για εγκαταστάσεις; Στην κυριολεξία, τα πάντα: από πισίνες και γήπεδα, μέχρι υγειονομικές εγκαταστάσεις για βρέφη, τέσσερα διαφορετικά μπαρ και τέσσερα εστιατόρια. Οι τιμές για τον Ιούλιο ξεκινούν από 19,20 ευρώ ανά δύο άτομα με μία σκηνή. Για το φετινό καλοκαίρι «τρέχουν» πολλές διαφορετικές προσφορές, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο site.


Σιθωνία, Χαλκιδική: Thalatta Kalamitsi Village Club. Υπέροχη παραλία, από εκείνες για τις οποίες φημίζεται η Χαλκιδική, καταπράσινη «κορνίζα» γύρω του, εγκαταστάσεις και παροχές που δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από ένα lux ξενοδοχείο, και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, παιδική χαρά, πισίνα, playhouse με επιτραπέζια παιχνίδια, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και το Θαλαττόπαιδα Kids Fun Club με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες καθημερινά.

Στο self service εστιατόριο μαγειρεύονται παραδοσιακές νοστιμιές, με υλικά από τον λαχανόκηπο του κάμπινγκ, αλλά οι γευστικές επιλογές δεν σταματούν εδώ: πιτσαρία με ξυλόφουρνο, ουζερί και ψητοπωλείο αναλαμβάνουν να δυσκολέψουν την επιλογή σας. Στις ενήλικες επιλογές δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται water και extreme sports, συναυλίες και πάρτι. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι 7€ ανά ενήλικα, 4€ για κάθε παιδί έως 12 ετών και 6,5€ για την μικρή σκηνή. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Δρέπανο, Πελοπόννησος: Τρίτων II, περί τα 12 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο. Καταπράσινο, με σκιά σε όλες τις θέσεις, και δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά της Πλάκας, με ρηχά νερά που θα λατρέψουν τα παιδιά. Το φαγητό στο εστιατόριο είναι εξαιρετικό, γεγονός σπάνιο για οργανωμένο κάμπινγκ, αν και λίγο τσιμπημένο, ενώ στα συν –αν βαριέστε να στήνετε σκηνή– αξίζει να συμπεριληφθεί το τροπικό χωριό, με τα ξύλινα σπιτάκια που δεν θα σας στοιχίσουν περισσότερα από 40€ ανά διανυκτέρευση. Για τα πιτσιρίκια σας, υπάρχουν επίσης παιδότοποι και γήπεδα ποδοσφαίρου. Εδώ τα βράδια επικρατεί η ησυχία που θα θέλατε, χωρίς τις υπερβολές που θυμίζουν εκκλησιαστικούς κοιτώνες. Οι τιμές ξεκινούν από 7€ το άτομο, 4€ για κάθε παιδί συν 7€ για τη σκηνή.

Κάτω Γατζέα, Πήλιο: Camping Sikia. Στην καρδιά ενός ελαιώνα 30 στρεμμάτων, δίπλα σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, η δημοφιλής Συκιά και συνδυάζει –το μαντέψατε– βουνό με θάλασσα, σύγχρονες εγκαταστάσεις με ποικιλία δραστηριοτήτων, χαλαρές στιγμές αλλά και πλήρες πρόγραμμα για να μην πλήξει κανένα μέλος της οικογένειας. Εδώ, μεταξύ άλλων, θα βρείτε γήπεδα και εγκαταστάσεις για αθλοπαιδιές, θαλάσσια σπορ, μπαρ και εστιατόριο. Αν δε φέρετε δική σας σκηνή, υπάρχουν και δωμάτια και διαμερίσματα για να νοικιάσετε. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 7€ το άτομο, 4€ για τα παιδιά, συν 5€ για τη μικρή σκηνή.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε